Wijkverpleging regelt u met de hulp van een wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige bepaalt wat voor verzorging en verpleging u nodig heeft en helpt bij de aanvraag.

Wijkverpleging aanvragen

Wilt u verpleging of verzorging aanvragen? Dan kunt u zelf contact opnemen met een organisatie die dit aanbiedt. Meestal is dit een thuiszorgorganisatie. Op deze pagina onder 'Organisaties' en 'Hulpaanbod' vindt u een overzicht van organisaties en de diensten die ze aanbieden. U kunt zelf de diensten met elkaar vergelijken.

Advies over thuiszorg

U kunt ook een organisatie kiezen in overleg met de huisarts, specialist of de transferverpleegkundige (de verpleegkundige die na uw ontslag uit het ziekenhuis zorgt dat u de juiste zorg krijgt).

Wilt u advies van uw gemeente, dan kunt u contact opnemen met het Wmo-loket. U kunt ook contact opnemen met een onafhankelijke cliëntondersteuner voor ondersteuning bij het regelen van wijkverpleging.

Indicatie

Nadat u contact heeft opgenomen, komt de wijkverpleegkundige bij u thuis. De wijkverpleegkundige bepaalt wat voor zorg u nodig heeft en hoeveel. Dit heet ook wel 'de indicatie stellen'. De aanvraag bij de zorgverzekeraar doet u daarna samen met de wijkverpleegkundige.

Vergoeding van wijkverpleging

Wijkverpleging zit in het basispakket van de zorgverzekering. U betaalt geen eigen risico en geen eigen bijdrage.

Pgb voor wijkverpleging

In sommige gevallen kunt u ook een persoonsgebonden budget aanvragen voor wijkverpleging. U kunt hierover meer informatie vragen bij uw zorgverzekeraar.

Hulpaanbod

Verzorging en verpleging thuis

Verzorging en verpleging

Heeft u ondersteuning nodig bij uw verzorging zoals onder andere...

Verzorging en verpleging

Heeft u ondersteuning nodig bij uw verzorging zoals onder andere...

Verzorging en verpleging

Heeft u ondersteuning nodig bij uw verzorging zoals onder andere...

Organisaties

Thuiszorginstelling

Thuiszorg Groot Limburg

 043-34 72 494 thuiszorggrootlimburg.nlDuitsepoort 136221VAMaastricht

Ster in Zorg

 sterinzorg.nlPastoor Moormanstraat 966219AXMaastricht

Aandacht + Zorg

 043-30 30 090Ambyerstraat Noord 786225EGMAASTRICHT

Vergelijk hulpaanbod