Heeft u vragen over het coronavirus en de maatregelen die de overheid neemt tegen het virus? U kunt terecht bij de Rijksoverheid, het RIVM, de KvK of uw gemeente voor meer informatie. Kijk ook eens op Steffie.nl voor informatie in begrijpelijke taal.

Informatie van Rijksoverheid en RIVM

  • Bel het publieksinformatienummer 0800-1351 (dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur)
  • Ga naar de website van de Rijksoverheid. Daar staan antwoorden op veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus. U vindt daar bijvoorbeeld uitleg over de maatregelen die de overheid heeft genomen. En u leest wat deze maatregelen betekenen voor uw dagelijks leven.
  • Ga naar de website van het RIVM voor medische informatie en adviezen over het coronavirus en voor actuele informatie over de verspreiding van het virus.

Informatie van de gemeente Maastricht

Informatie voor ondernemers

Ondernemers kunnen telefonisch hun vragen stellen bij het KVK Coronaloket: 0800 2117. Het KVK Coronaloket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. U kunt uw vraag ook via Twitter stellen.

Meer informatie over de steunmaatregelen voor ondernemers.

Informatie in begrijpelijke taal

  • Steffie geeft op haar website eenvoudige uitleg over het coronavirus. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • Op de website Pharos.nl vindt u uitleg over corona in begrijpelijk Nederlands en in een aantal andere talen.
  • Via de website van de Rijksoverheid vindt u nog meer uitleg in eenvoudige taal. Daar vindt u uitleg over de coronaregels, mondkapjes en de prik tegen corona.

Informatie voor ouders

Neem eens een kijkje in de betrouwbare opvoedinformatie voor tips hoe je als ouder kunt omgaan met de situatie rond het coronavirus. Je leest er hoe je je kind hygiëneregels kunt leren en de informatie over de prik tegen corona.

Voor aanstaande ouders is er informatie speciaal over zwangerschap en het coronavirus.

Organisaties

Huisarts

Huisartsenpraktijk Mosae Forum

 043-32 12 309 mcmf.nlGubbelstraat 66211CEMaastricht

Medisch Centrum Sint Pieter

 medischcentrumsintpieter.nlGlacisweg 16212BLMaastricht

Huisartsenpraktijk de Heeg

 043-36 11 800 huisartsenpraktijkdeheeg.nlRoserije 516228DHMaastricht

Vergelijk hulpaanbod