Er zijn verschillende manieren waarop uw gemeente u kan helpen als u een arbeidsbeperking heeft en een baan zoekt. De afdeling Sociale Zaken Maastricht Heuvelland bekijkt samen met u welke ondersteuning nodig is.

Begeleiding en coaching

Iemand van de de afdeling Sociale Zaken Maastricht Heuvelland kan met u meedenken over uw mogelijkheden en met u naar een geschikte werkplek zoeken. De afdeling Sociale Zaken Maastricht Heuvelland kan ook een jobcoach inzetten, die u helpt wanneer u bent begonnen met een nieuwe baan. Deze hulp heet ook wel hulp bij re-integratie. Zie ook Re-integratie via de gemeente.

Daarnaast kan de afdeling Sociale Zaken Maastricht Heuvelland voor mensen met een arbeidsbeperking extra hulp en/of subsidie bieden: loonkostensubsidie of beschut werk.

Heeft u een uitkering van UWV, dan kunt u voor deze ondersteuning terecht bij UWV. Meer lezen hierover? Re-integratie via UWV.

Loonkostensubsidie

Om werkgevers aan te moedigen om iemand met een arbeidsbeperking aan te nemen, kan de gemeente loonkostensubsidie geven. Als u door een arbeidsbeperking minder productief bent, dan kan de gemeente uw loon aanvullen. De werkgever ontvangt deze aanvulling. Loonkostensubsidie kan ook worden gebruikt voor beschutte werkplekken.

Beschut werk

Lukt het u niet om bij een gewoon bedrijf aan de slag te komen, dan kunt u misschien gaan werken in een beschutte werkplek via de gemeente. Die plekken zijn bestemd voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking die alleen met aanpassingen en begeleiding op de werkplek kunnen werken.

Op een beschutte werkplek zijn begeleiding en aanpassingen aanwezig die een gewone werkgever niet kan bieden. UWV beoordeelt of u een beschutte werkplek nodig heeft en de gemeente regelt het dienstverband voor beschut werk.

Hoe regel ik beschut werk?

U komt misschien in aanmerking voor een beschutte werkplek, als UWV vaststelt dat u alleen onder aangepaste omstandigheden kunt werken. U kunt hiervoor bij UWV een aanvraag beoordeling arbeidsvermogen doen. UWV beoordeelt dan uw situatie. Daarna krijgt u een brief met een advies van UWV: het advies indicatie beschut werk.

Adviseert het UWV dat u alleen in een beschutte werkomgeving kan werken? Dan moet de gemeente u aan een beschutte werkplek helpen.

U kunt zich ook direct melden bij de afdeling Sociale Zaken Maastricht Heuvelland om in aanmerking te komen voor een beschutte werkplek. De afdeling Sociale Zaken Maastricht Heuvelland vraagt dan een advies voor u aan bij UWV.

Hulpaanbod

Informatieverstrekking werk en inkomen

Servicepunten Werk & Bemiddeling Maastricht

De zes servicepunten Werk & Bemiddeling Maastricht zijn voor...

Adviesgesprek bij Werkcentrum Zuid-Limburg

Voor vragen op het gebied van beroep- en studiekeuzes, scholing,...

Adviesgesprek bij Leerwerkloket Zuid-Limburg

Ben je al werkzaam, en wil je jezelf verder ontwikkelen? Of zoek je...

Organisaties

Sociale dienst

Sociale Zaken Maastricht Heuvelland

 14 043 socialezaken-mh.nlRandwycksingel 226229EEMAASTRICHT

Sociale werkvoorziening

MTB

 043-38 24 444 mtb.nlWatermolen 16229PMMAASTRICHT

The Masters

 themasters.nuHoogbrugstraat 36221CNMaastricht

UWV

UWV WERKbedrijf Zuid-Limburg

 088-89 89 294 uwv.nlMaanplein 886412AZHeerlen

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod